• Roos van Oijen

Ontspannen thuiswerken: 4 tipsAlweer meer dan een jaar lang is het advies om zo veel mogelijk vanuit huis te werken. En de kans is groot dat dit advies ook de komende tijd nog van kracht zal blijven..


Het was voor velen van ons al een hele uitdaging om het werk niet mee naar huis te nemen, maar nu is dat nog lastiger geworden.. Want ja.. zie werk en privé nog maar eens gescheiden te houden als je huis ook je werkplek is..


Ik hoor steeds vaker dat het thuiswerken een steeds grotere uitdaging wordt. Je wordt gestoord door de pakketbezorger die eigenlijk voor de buren komt, door huisgenoten die aan het bellen zijn en het is verleidelijk om tussendoor andere dingen te gaan doen; even een wasje draaien, de vaatwasser uitruimen of toch even een serietje kijken.


Allemaal factoren die voor afleiding, stress en frustratie kunnen zorgen. En dus ook niet bijdragen aan je productiviteit en positieve stemming.


Hierbij vier tips die jou kunnen helpen ontspannen thuis te werken:


  1. Maak een vaste werkplek. Het liefst in een kamer waar je ’s avonds niet meer hoeft te komen en waar je je af kunt sluiten van externe prikkels om afleiding te voorkomen.

  2. Houd je normale werktijden aan. Werkte je op kantoor altijd van 9 uur tot 17 uur? Doe dit dan thuis ook. Zo kun je je normale ritme zo veel mogelijk aanhouden.

  3. Neem pauzes tijdens het werken. Even je werkplek verlaten om te lunchen en/of om wat te bewegen werkt stressverlagend en is goed voor je stemming.

  4. Maak afspraken met je partner of andere huisnoten over wie waar in huis werkt en wanneer ze je wel of niet mogen storen. Door hier duidelijke afspraken over te maken kun je een veel frustratie voorkomen!Heb je vragen of opmerkingen over bovenstaande? Neem dan gerust contact met me op!


7 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven