• Roos van Oijen

Mijn favorieten deze week


Zoals je op mijn Instagram/Facebook hebt kunnen lezen doe ik alles momenteel een standje lager om fysiek goed te kunnen herstellen van plotselinge en vooral erg pijnlijke ontstekingen in mijn buik vorige week. Ik vertelde je al dat ik daarom o.a. wat minder werk en sport nu. Hoewel deze activiteiten voor mij ook een vorm van ontspanning zijn, richt ik me nu ook wat meer op andere vormen van ontspanning, zoals het lezen van een boek of simpelweg het kijken van een serie. Daarnaast neem ik nu ook weer eens wat meer tijd om de keuken in te duiken en te experimenteren met nieuwe recepten. Door hier mee bezig te zijn kwam ik op het idee om mijn drie favo’s van deze week met je te delen!


#1. De vliegeraar - Khaled Hosseini

Dit boek is al in 2003 uitgekomen, maar ik had het nooit gelezen. Afgelopen week heb ik het boek verslonden. Het is een prachtig meeslepend en heftig verhaal over vriendschap, verbondenheid, commitment, liefde en oorlog. Een roman die je aan het denken zet en absoluut de moeite waard is om te lezen! Als je niet zo’n fan van lezen bent kun je ook de verfilming van het boek kijken. Ik raad je toch aan het boek te lezen, omdat je er dan echt een eigen beeld van kan vormen. Geweldig!


#2. Koffiekwark

Uhm, wat?! Ja, koffiekwark haha. Dit klinkt misschien niet smakelijk, maar ik heb er echt van genoten. Havermout Coffeetime (recept staat in de receptenbundel die je ontvangt als je je inschrijft voor de nieuwsbrief) is een van mijn favoriete ontbijtrecepten. Van de week dacht ik: als havermout met een koffiesmaakje lekker is, dan is kwark met koffiesmaak dat misschien ook wel. Enfin, ik ben gewoon gaan experimenteren en het resultaat mocht er (naar mijn idee) zijn! Hierbij het recept:


Ingrediënten:

  • 1 eetlepel chiazaad

  • 1 half kopje koffie

  • 200 gram kwark

  • 3 eetlepels muesli

  • 1 eetlepel gemalen koffiebonen (koffiepoeder)

  • 1 stuk fruit (naar wens)

  • 1 eetlepel (zonnebloem-)pitten

  • Snufje kaneel, evt. wat zoetstof


En zo maak je het:

Doe de chiazaadjes in een schaaltje en doe hier een scheutje koffie bij. Laat de chiazaadjes goed wellen en afkoelen. Je kan dit de avond ervoor al doen zodat je ’s ochtends niet hoeft te wachten tot je kunt ontbijten.

Snijd het fruit in blokjes. Ik gebruikte zelf een peer, maar je kunt natuurlijk alle soorten fruit gebruiken. Kijk vooral waar je zin in hebt! Schep vervolgens de kwark, gemalen koffiebonen, muesli, pitten, het fruit en wat kaneel met de gewelde chaizaadjes goed door elkaar. Breng het eventueel nog op smaak met wat extra kaneel, gemalen koffiebonen en/of zoetstof naar wens.


Binnen een paar minuten heb je een lekker ontbijt voor jezelf gemaakt dat bordenvol gezonde voedingsstoffen zit en waar je echt uren mee vooruit kan! Ook met de noten/pitten/zaden kan je natuurlijk volop variëren. Enjoy good food!


#3. Good Girls – Netflix

Ik houd er echt van om docu’s te kijken over uiteenlopende thema’s. Deze week had ik daar echter echt nog niet de focus voor en eerlijk gezegd had ik er ook gewoon geen zin in. Op goed geluk startte ik de serie Good Girls en na een paar dagen was ik al anderhalf seizoen verder. Lang geleden dat het me is gelukt om een serie te binge-watchen! Good Girls gaat over drie vrouwen ‘per ongeluk’ in het criminele circuit terecht komen en daardoor in allerlei bizarre situaties belanden. Een heerlijk ontspannende wegkijker!

7 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven