• Roos van Oijen

In gesprek met... Sanne

Ik heb Sanne een paar maanden geleden leren kennen. Ze nam contact op, omdat ze niet aan het zoveelste dieet wilde beginnen. Want een dieet volgen; dat kon ze wel.. Tot twee keer toe verloor ze veel gewicht door ‘op dieet te gaan’. Toch viel ze terug in haar oude gedrag - regelmatige onbedwingbare eetbuien – waardoor de verloren kilo’s er ook weer bij kwamen. Ze voelde zich hier helemaal niet fijn bij. Nu was ze er klaar voor om haar (eet)gedrag aan te pakken en aan de slag gegaan met wat er eigenlijk achter dit gedrag schuilging.


Anne had de lat voor zichzelf op eigenlijk alle levensgebieden behoorlijk hoog liggen en moest van alles van zichzelf. Ze moest het huishouden altijd op orde hebben, het goed doen op haar werk, de perfecte vriendin zijn, altijd vrolijk en aardig zijn.. Nee zeggen tegen anderen bestond niet voor haar. Nee zeggen tegen zichzelf kon ze daarin tegen heel goed. En dit zorgde (onbewust) voor veel stress die zich vervolgens uitte in eetbuien. Gevolgd door zelfverwijten en teleurstelling.


Waarom Anne voor mij zo inspirerend is? Omdat ze zich vanaf ons eerste gesprek volledig heeft opengesteld, alles wat haar is aangereikt met beide handen heeft aangepakt en vol is gegaan voor haar doelen. Ze is nu zoveel liever voor zichzelf, staat zichzelf veel meer toe, zegt nee tegen anderen en daarmee ja tegen zichzelf én heeft ze haar eetgedrag op een gezonde manier onder controle. Wat ben ik trots op haar!


Hoe Anne aankijkt tegen gezondheid en een gezonde leefstijl lees je hieronder.


Wat betekenen gezondheid en een gezonde leefstijl voor jou? En waarom deze onderwerpen belangrijk voor jou?


Gezondheid is belangrijk voor mij, omdat het alles bepaalt over hoe ik me voel en in het leven sta. Een gezonde leefstijl is voor mij belangrijk om de juiste balans - die voor iedereen anders is - te vinden en behouden om het meeste en positiefste uit het leven te halen! Een gezonde leefstijl betekent voor mij een gezonde en fijne balans tussen werk, vrienden, eten en sporten.Wat is jouw grootste uitdaging op het gebied van gezondheid en een gezonde leefstijl en hoe ga je hiermee om?


De grootste uitdaging is het om alles in balans te houden. Als een van deze factoren niet in balans is voel ik me slecht.. En alles heeft invloed op elkaar! Als ik slecht slaap, ga ik bijvoorbeeld over-eten om mijn energie ergens vandaan te halen. Als ik over-eet ga ik niet sporten en kan ik uiteindelijk weer niet slapen door het vele eten en niet bewegen. Balans is voor mij een basis behoefte! Om in die behoefte te voorzien is het belangrijk dat ik mijn eigen (fysieke en mentale) grenzen blijf herkennen en aangeven.


Welke tip zou je willen geven aan iemand die aan zijn/haar gezondheid en leefstijl wil gaan werken?


Mijn tip voor anderen is vooral om te kijken naar waar JIJ behoefte aan hebt, je vooral niet te meten aan anderen en juist iets te zoeken wat bij je past!


Juist door los te laten en te kijken naar jouw behoefte kom je tot een leefstijl die bij jou past! Maak afspraken met jezelf. Ik heb vooral geleerd dat afspraken met jezelf net zo belangrijk zijn als afspraken met een ander! Kies ten alle tijden voor jezelf!#gezondheid #gezondeleefstijl #balans #werk #eten #vrienden #familie #sport #behoeften #leefstijl #inspiratie #motivatie #coaching


N.B. Sanne heeft aangegeven haar verhaal liever niet met foto te publiceren. Uiteraard respecteer ik die wens en ben ik haar toch super dankbaar voor haar open en eerlijke verhaal. Respect voor deze dame!


https://www.mentaalcontent.com/aanbod

8 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven