• Roos van Oijen

In gesprek met .. Britt de Waard

Deze week stel ik je voor aan Britt; een jonge, zorgzame moeder van vier prachtige kinderen, woonachtig in België. Tot haar 27ste hield ze van het Bourgondische leven. Eten en gezelligheid gingen hand in hand. Ze had dan ook nooit verwacht dat haar leven overgenomen zou kunnen worden door de eetstoornis anorexia..


En toch gebeurde het.. Tijdens de zwangerschap van haar tweede kindje sloop de eetstoornis erin.. Steeds meer regels en restricties rondom eten en de wens om af te vallen.. Stap voor stap nam de eetstoornis haar leven én haar gezinsleven over. Ze heeft alles op alles gezet om los te komen van haar eetstoornis en zichzelf en haar gezin weer een zo fijn en gelukkig mogelijk leven te kunnen bieden.


Schrijven is iets wat Britt graag (en onwijs goed!) doet. Ze heeft voor verschillende platforms artikelen geschreven én afgelopen juni is haar eigen boek uitgekomen: Van lockdown naar vrijheid. In dit boek neemt Britt je mee in haar verhaal. Verder ondersteunt Britt momenteel zelf mensen die lijden aan een eetstoornis. Haar grote droom is om hier uiteindelijk haar job van te maken. Maar: alles op z’n tijd!


Hoe Britt nu denkt over gezondheid en een gezonde leefstijl lees je hieronder!


Wat betekenen gezondheid en een gezonde leefstijl voor jou?

Voor mij is dit een combinatie van mentale en fysieke gezondheid. Een combinatie van ontspanning en inspanning, een manier om me op een leuke, prettige en comfortabele manier door het leven te bewegen.


Waarom zijn deze onderwerpen belangrijk voor jou?

Na jarenlang gebukt te zijn gegaan onder strenge eetstoornis regels is het nu belangrijk om me daar bewust van te zijn en te zorgen dat mijn hoofd en lichaam liefde krijgen. Door naar mijn lichaam te luisteren en m’n grenzen te leren voelen op alle vlakken ga ik mijn leven zo goed mogelijk kunnen leven.


Wat is jouw grootste uitdaging op het gebied van gezondheid en een gezonde leefstijl en hoe ga je hiermee om?

De grootste uitdaging voor mij is toch wel de dieetcultuur waar we in leven. Het is echt overal en ik merk dat ik soms toch ga twijfelen aan mijn keuzes. Alles lijkt te draaien om ‘light’, ‘zero’ en ‘0.0’. Dat is natuurlijk prima. Iedereen mag daarin een keuze maken, als het maar een keuze blijft. Ik raakte zelf verwikkeld door deze producten en mocht en kon niets anders meer dan hiervoor kiezen. Ik hoop dat onze kinderen kunnen opgroeien met meer het gevoel dat balans belangrijk is. Dat alles kan en mag, maar dat een balans daarin goed is.


Welke tip zou je willen geven aan iemand die aan zijn/haar gezondheid en leefstijl wil gaan werken?

Doe het samen. Het is veel prettiger om gedachten en gevoelens te kunnen delen en er met iemand anders naar te kijken. Doe het in stapjes en vergeet niet dat Rome ook niet op een dag gebouwd is. Zorg dat je aan je gezondheid werkt, maar ook mag genieten! Genieten is ook gezond!Wil je meer over Britt lezen? Dan kun je een kijkje nemen op haar website https://www.brittdewaard.be/ of haar volgen op Instagram via https://www.instagram.com/brittdewaard.be/.


Het boek 'Van lockdown naar vrijheid' kun je bestellen via onderstaande button.#anorexia #eetstoornis #eetstoornisherstel #gezondheid #gezondeleefstijl #leefstijl #balans #dieetcultuur #genieten #geluk #mentalegezondheid #ontspanning #boek

24 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven