• Roos van Oijen

Ga ik ooit krijgen wat zij nu heeft?

Dit vroeg ik me afgelopen weekend af toen ik bij mijn nicht op visite was geweest. Ze is maar twee jaar ouder dan ik en we hebben het altijd heel erg goed met elkaar kunnen vinden. Ze heeft een leuke baan, een lieve vriend, woont samen in een prachtig huis en is in verwachting van haar eerste kindje. Op weg naar huis werd ik opeens even overspoeld door een vlaag van onzekerheid.. Of misschien was het jaloezie.. Ik weet niet precies wat het was, maar opeens dacht ik: ga ik ooit krijgen wat zij nu heeft? En wat nou als ik dat allemaal nooit ga krijgen? Wat als ik nooit een partner krijg, nooit ga samenwonen en nooit kinderen krijg?


Over deze vragen ben ik eens goed gaan nadenken.. En natuurlijk kwam daar de vraag ‘wil ik dat eigenlijk allemaal wel?’ bij. Het is moeilijk om er een concreet antwoord op te geven, want ik kan de toekomst niet voorspellen. Ik weet niet wie of wat er allemaal nog op mijn pad gaat komen en hoe mijn leven er over een paar jaar uitziet. Ik weet wel dat ik mijn geluk in feite niet afhangt van een potentiële partner, een huis of al dan niet krijgen van een kind. Deze ‘factoren’ zullen een aanvulling zijn op mijn geluk, maar geen invulling ervan.


Op dit moment voel ik me gelukkig met wat ik heb: met mijn werk, mijn vrienden en familie, mijn sportieve activiteiten. Dus of ik het ooit wil? Voor mij is het leven goed zo het nu is en ik hoef me dus ook helemaal niet af te vragen wat er zal gebeuren als ik nooit krijg wat zij nu heeft of wat anderen nu hebben. Nu is nu en wat er morgen, volgende week of over twee jaar gaat gebeuren of wat ik dan wil op dit gebied, dat zie ik dan wel weer.


10 keer bekeken0 reacties