• Roos van Oijen

Een afsluiting en het begin van een nieuwe uitdaging #2Afgelopen zondag sloot ik volgens (aangepast) plan de marathontrainingen van afgelopen half jaar af en begon ik een nieuwe uitdaging. Tuurlijk had ik het liefst gezien dat de georganiseerde marathon gewoon door kon gaan, maar we hebben ons nu eenmaal aan de maatregelen te houden en ik kijk meer dan positief terug op deze dag!


Zaterdag, na een heerlijke dag werken, trof ik alle nodige voorbereidingen zodat ik me daar zondagochtend niet meer druk om zou hoeven maken. Mijn vader besloot in eerste instantie toch niet meer mee te gaan. Hij heeft geen mountainbike en de weersvoorspellingen waren niet best. Het zou gaan regenen en onwijs waaien; te gevaarlijk om op een racefiets te stappen.. Jammer, maar het was niet anders.. Ik zou de fietstocht toch maar alleen gaan doen..


Zondagochtend bij het ontbijt bleek het weer onwijs mee te zitten! En besloot mijn vader toch mee te gaan fietsen. Na het ontbijt vertrok ik en tegen mijn eigen verwachtingen in liep ik een lekker tempo. Luisterend naar een leuke podcast vlogen de kilometers voorbij en voor ik het wist was ik alweer thuis en kon ik me omkleden voor de fietsrit. Na een snelle kop koffie, een groot glas water en een paar stukken chocolade om mijn energie aan te vullen vertrokken we.


De eerste vijf kilometer moest ik echt even wennen. De mountainbike (geleend van mijn moeder) was net iets te klein waardoor ik wat last kreeg van mijn knieën. Gelukkig was die last snel voorbij. Gezellig kletsend en met de wind in de rug fietsten we naar Rijsbergen en natuurlijk moest daar even een foto als aandenken gemaakt worden! Die stop was precies op de helft van de route en dus was het alweer tijd om terug te gaan. Wat dus ook betekende: wind op kop. Hierdoor was de terugweg toch wel zwaarder dan de heenweg. Gelukkig kon ik af en toe bij mijn vader in zijn wiel gaan hangen om minder last te hebben van de wind. Na ruim een uur fietsen waren we weer thuis, was het tijd om ons op te frissen en heerlijk uitgebreid te lunchen.


Wat een heerlijke dag was het! Doordat het weer zo mee zat, maar vooral omdat mijn vader daardoor toch mee kon gaan fietsen was de dag nog veel fijner dan ik had durven hopen!


Zoals je al hebt kunnen lezen op Instagram en Facebook heb ik voor de komende twee maanden nieuwe doelen gesteld: een dagtocht fietsen met mijn vader en een kwart duathlon voltooien. Minder meters lopen, meer meters fietsen dus de komende tijd. Ik vind het vooral leuk om nieuwe omgevingen te gaan ontdekken met de fiets. Nederland heeft werkelijk zulke mooie plekjes: dat is van me vanochtend tijdens mijn eerste tochtje in Rotterdam wel weer duidelijk geworden!


Ga jij de komende maanden ook een (sportieve) uitdaging aan? Onthoud dit dan: stel een realistisch en haalbaar doel, zorg voor de juiste voorbereidingen, geef jezelf de tijd om je doel te halen, leg de lat niet te hoog voor jezelf, blijf luisteren naar je lichaam, zorg voor variatie en een goede balans tussen ontspanning en inspanning. En vooral: heb plezier en geniet!


🍀P.S. Kun je op het gebied van voeding of mindset wel wat hulp gebruiken om jouw doel te halen? Ik sta voor je klaar!

7 keer bekeken0 reacties