• Roos van Oijen

Een afsluiting en het begin van een nieuwe uitdaging

Na lang wikken en wegen ben ik er uit! Aanstaande zondag zou ik een marathon lopen. Zoals te verwachten kon deze niet officieel doorgaan.. Lang heb ik getwijfeld om toch een marathon te lopen.. Het was tenslotte een doel dat ik graag wilde halen, een moment waar ik naar toe heb getraind en waar ik me vooral erg op verheugd had..


Toen ik hoorde wat de route van deze marathon zou zijn moest ik al wel even slikken: drie keer hetzelfde rondje van 14 kilometer door het bos.. Een rondje dat ik al zo vaak heb gelopen dat ik zelfs met mijn ogen dicht niet zou verdwalen.. Toch besloot ik toen om er gewoon voor te gaan. Met publiek, muziek, drinkposten en hopelijk lekker weer zouden we er toch een feest van maken!


Toen het bericht kwam dat de marathon niet door mocht gaan begon de twijfel weer.. Ik zou hem zelf kunnen lopen, ik zou zelf een andere route kunnen uitzetten.. En zo bedacht ik nog vele opties om op 11 april toch een marathon te lopen.. Maar: zou het de aanslag op mijn lichaam waard zijn? Want het lopen van een marathon is toch echt een belasting voor je lijf.. Wetende dat er geen drinkposten, publiek, muziek en officiële tijdsregistratie zou zijn werd de twijfel steeds groter.. Tot vorige week zaterdag!


Opeens kreeg ik een idee. Ik was al van plan om na de marathon te beginnen met wielrennen. Wielrennen is een andere belasting voor je lijf, voor mij dus een goede afwisseling op het hardlopen, en je bereik is toch een stuk groter dan bij het lopen. Als leuke stok achter de deur sprak ik daarom al een tijdje geleden met mijn vader af om binnenkort een dagtocht te gaan maken en hier samen naar toe te trainen. Gelijk een leuk vader-dochter-momentje!


Enfin, het idee dat ik kreeg was het volgende. Ter ‘afsluiting’ van de marathontrainingen zal ik aanstaande zondag eerst 21,1 kilometer hardlopen en aansluitend mijn ‘fietscarrière’ beginnen met 21,1 kilometer wielrennen. Zo zal ik zondag toch de marathonafstand afleggen, een trainingsperiode afsluiten (dat ik vooral een mentaal dingetje volgens mij) en een nieuwe trainingsperiode beginnen!


Nou weet ik dat 21 kilometer fietsen niet zo heftig klinkt als het lopen van een halve marathon, maar aangezien het volgens mij een jaar of vijf geleden is dat ik voor het laatst op een wielrenfiets heb gezeten denk ik dat het toch een uitdaging zal worden! Eentje waar ik erg veel zin in heb, zeker omdat mijn vader met me mee zal fietsen!


Ik houd ervan om mezelf uit te dagen. Uitdagingen motiveren en enthousiasmeren me. Ik vind het fijn om een doel te hebben om naar toe te trainen. Omdat er voorlopig geen marathons georganiseerd zullen worden heb ik daarom een andere uitdaging voor mezelf bedacht. In juni/juli wil ik een kwart duathlon gaan volbrengen: 10 kilometer hardlopen, 40 kilometer wielrennen en dan nog 5 kilometer lopen.


Dit zal om een ander soort training gaan vragen de komende maanden: minder meters lopen en meer meters fietsen. Ik ben benieuwd hoe ik dit ga ervaren. Voor nu kijk ik er in ieder geval ontzettend uit naar de komende periode!


10 keer bekeken0 reacties