• Roos van Oijen

Ben jij in balans?

Bijgewerkt op: apr 1Het liefst wil je alles doen en kunnen: uitblinken in je werk, genoeg geld verdienen, sociale contacten onderhouden, regelmatig sporten, gezond eten, een leuke relatie hebben, met vakantie gaan, boeken lezen.. Je wilt een vol leven leiden en je zet alles op alles om dat te kunnen doen. Dit kan juist tot stress en frustratie leiden en je het gevoel geven uit balans te zijn.


Vaak merk je het wel als je uit balans bent, maar is het lastig te bepalen welk(e) levensgebied(en) je moet aanpakken om weer balans te ervaren.


Het levenswiel is een geweldige tool die je hierbij kan helpen. Hierbij worden acht levensgebieden weergegeven die je een score geeft van 0 tot 10. Zo kun je snel zien binnen welke levensgebieden jouw energielekken zitten en waar je mee aan de slag kan gaan: hoe lager je scoort op een bepaald gebied, hoe meer werk er aan de winkel is.


Laatst heb ik het levenswiel weer eens voor mezelf ingevuld, omdat ik een knagend gevoel had dat ik niet helemaal kon duiden. Door het invullen kwam ik tot de conclusie dat ik weer toe was aan een stap in mijn persoonlijke ontwikkeling. Daarom ben ik begonnen met een cursus NLP. Super interessant en leerzaam! Het bezig zijn met mijn persoonlijke ontwikkeling vraagt natuurlijk om een bepaalde vorm van inspanning, maar het werkt ook erg ontspannend! Ik voel me weer in balans!


Ik raad je echt aan om eens te proberen het levenswiel voor jezelf in te vullen! Baadt het niet, dan schaadt het niet 😉


Mocht je na het invullen behoefte hebben aan ondersteuning, laat het me dan gerust weten! Samen kijken we hoe je weer balans kan gaan ervaren!

3 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven