Ovenschotel.mentaalcontent.png

Ovenschotel met zalm en broccoli

Ben jij ook zo’n fan van ovenschotels? En dan helemaal van die heerlijke romige varianten?! Vaak worden deze schotels zodanig bereid dat ze minder gezond zijn dan ze eruit zien. Daarom deel ik hierbij een recept met je voor een gezonde EN romige ovenschotel!


Hoe deze romige schotel toch gezond kan zijn? Je gebruikt een kookroom met een relatief laag vetpercentage. Daarnaast gebruik je lekker veel groenten en een visje dat o.a. bordenvol gezonde vetten zit! Kortom: een ovenschotel vol gezonde voedingsstoffen waar je heerlijk van kunt genieten!


Dit recept is voor 2 personen.

 

Ingrediënten:

• 400 gram broccoli (in roosjes gesneden)

• 125 ml kookroom light

• 300 gram zalm

• 1 eetlepel mosterd

• 300 gram aardappel (in grove stukken gesneden) of krieltjes

• 25 gram geraspte kaas

• Peper en zoutEn zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Stoom of kook de aardappeltjes/krieltjes beetgaar in ongeveer 6 tot 8 minuten. Let op: laat ze niet te gaar worden, want dan wordt het een soort puree in je schotel en dat zou zonde zijn! Stoom of kook ook de broccoliroosjes beetgaar in een paar minuutjes. De roosjes mogen echt nog een stevig bite hebben!


Klop de kookroom light met de mosterd en wat peper en zout goed door elkaar. Vind je het te weinig? Voeg dan eventueel nog een klein scheutje melk toe.


Verdeel de aardappelen samen met de broccoli in een ovenschaal en schep dit voorzichtig door elkaar. Snijd de zalm in flinke stukken en leg deze tussen het aardappel-broccoli mengsel. Schenk het mosterdroom-mengsel er overheen, schep het nog een keer voorzichtig om en strooi de kaas er overheen. Zet de schaal nog ongeveer 15 minuten in de oven.Enjoy good food!