headerwebsite.jouwbuddy.png

Jouw buddy

Je hoeft het niet alleen te doen.

Jouw buddy (buddy-coaching) is er speciaal voor jonge vrouwen met een eetstoornis die het (nog) lastig vinden om hun gedachten, gevoelens, angsten of wensen met anderen te delen. Vaak komt dit voort uit schaamte, schuldgevoel of een gevoel van onbegrip. Dit is iets waar ik in het verleden zelf ook regelmatig tegenaan liep en dus heel goed begrijp. Dit is precies de reden dat ik je hier heel goed bij kan helpen. Bij buddy-coaching hebben we geen 'standaard' coachsessies, maar sta ik zeven dagen per week voor je klaar om je te ondersteunen op lastige momenten, je een spiegel voor te houden, om je vragen te beantwoorden (en te stellen ;)) en om successen met je te vieren. Op een laagdrempelige manier wordt je ondersteund bij jouw herstelproces.


Twee voorbeelden:

Je wil graag gezond eten. Je bent je ervan bewust dat je vaak een onbedwingbare snaaitrekt hebt. Je wil hier graag iets aan doen, maar je durft je omgeving niet om hulp te vragen.. Wat zullen ze wel niet denken of zeggen?! 

En nu is het zo'n moment.. Je zit op de bank en je kan aan niets anders denken dan die reep chocola in de kast.. Je staat op, loopt naar de kast en binnen no-time heb je die hele reep opgegeten.. Als hij op is voel je je schuldig.. Een zwakkeling, een nietsnut... Het is je weer niet gelukt om je gewoon aan je plan te houden..


Of..


Je bent in herstel van de eetstoornis anorexia nervosa. Het is bijna tijd voor het avondeten en opeens wordt je overspoeld door angstige gevoelens en kritische gedachten.. De twijfel om deze maaltijd te nemen slaat toe.. Je wilt je twijfel wel delen met de vriendin bij wie je bent, maar je schaamt je voor je gedachten.


Dit zijn voorbeelden van momenten dat je mij appt en we samen kijken naar jouw gedachten, gevoelens en behoeften. Oftewel: wat jij nodig hebt om weer vooruit te kunnen.


Buddy-coaching met Jouw buddy is geen quick fix of intensief traject. Het is een super laagdrempelige manier om stap voor stap jouw eetstoornis los te laten en je kunt de coaching helemaal naar jouw behoefte kunt invullen. In mijn eigen herstelproces van de eetstoornis anorexia heb ik ervaren hoe fijn het is als er een altijd een onafhankelijke coach voor je klaar staat om je te ondersteunen, informeren en motiveren. Altijd een stok achter de deur waardoor je (herstel)proces dragelijker wordt.Wil je graag meer informatie of weten of buddy-coaching iets voor jou is? Neem dan gerust contact met me op.


N.B. We beginnen de buddy-coaching met een startgesprek waarin we o.a. verder kennismaken en jouw huidige en gewenste situatie in kaart brengen. De kosten voor de eerste maand bedragen €139,- (inclusief startgesprek). Daarna bedragen de kosten €99,- per maand. Natuurlijk is het mogelijk om daarnaast een-op-een gesprekken te plannen (€50,- p.u.). 

Jouw buddy is niet alleen voor iedereen met een eetstoornis, maar ook voor naasten! 

 
 

'Op een bepaald moment realiseerde ik mij dat ik een probleem had dat ik niet zelf meer kon oplossen. Dat ik niet enkel hulp kon krijgen in de vorm van een wekelijks coachgesprek, maar ook in de vorm van 24/7 buddycoaching gaf mij toegang tot een aanspreekpunt op de moeilijke momenten die ik buiten de coachgesprekken om ervaarde. Dat iemand 24/7 voor je klaar staat, laat mij eraan herinneren dat ik het niet alleen hoef te doen en dat bied mij hoop op herstel.'

'Een van de belangrijkste verschillen met drie maanden geleden is dat ik door middel van de (buddy)coaching niet enkel stappen heb gezet met betrekking tot mijn eetstoornis, maar ook dat ik mijzelf heb ontwikkeld op het gebied van onderliggende problemen. Mijn onzekerheden en perfectionisme hebben mijn persoonlijke ontwikkeling altijd al in de weg gezeten, maar sinds ik met de (buddy)coaching begonnen ben heb ik het gevoel dat ik de mogelijkheid heb gekregen om mijn eigen identiteit te vormen en mijzelf te leren kennen en te accepteren.'

'Ik zou de (buddy)coaching zeker aanraden aan andere jongens, meisjes, mannen en/of vrouwen die kampen met eetproblemen. Dat er altijd iemand is die naar je wil luisteren, je gerust wil stellen en je wil helpen doet je beseffen dat je er niet alleen voor staat en bied rust op moeilijke momenten.'

Rechtenstudente, 19 jaar (vrouw)