Gezond broodbeleg - Mentaal content. Gezonde recepten.png

Een boterham met ...

Brood is een geweldig product, omdat je er echt alle kanten mee op kan. Of je er nu zoet of hartig beleg op doet; het is allemaal lekker! Veel mensen eten brood bij de lunch. Een boterham met kaas is volgens mij wel een van de meest gegeten lunches in Nederland. En logisch, want het is lekker en makkelijk. Ook om mee te nemen.


Toch kan ik me voorstellen dat zo’n boterham met kaas op een gegeven moment gaat vervelen. Ook is het voor je lijf goed om voldoende te variëren met wat je eet. Dus, wil jij je standaard plak kaas ook eens verruilen voor een ander lekker, makkelijk en verantwoord beleg? Probeer deze drie super simpele (en eiwitrijke) belegjes dan eens!


  • Zelfgemaakte eiersalade: prak een gekookt eitje samen met 2 flinke eetlepels hummus (naar smaak) in een kommetje tot er een redelijk egale massa ontstaat. Breng het op smaak met wat peper en zout en smeer het op je brood.


  • Avocadospread: Snijd een halve avocado in blokjes en doe deze met 2 theelepels mosterd en een half bakje cottage cheese (Hüttekäse), wat peper, zout (en tijm/rozemarijn) in een bakje. Even mengen en smeren maar!  


  • Homemade tonijnsalade: Meng een half blikje tonijn (in water, uitgelekt) samen met twee eetlepels kwark, peper, zout, een sjalotje (fijn gesneden) en wat augurkjes (fijn gesneden) in een bakje. Voeg naar wens nog andere kruiden toe en smullen maar!


Maak van je lunch een echt feestje door je brood met beleg te beleggen met wat schijfjes komkommer, tomaat, augurk, kiemgroenten, etc. Dat ziet er niet alleen vrolijk uit. Je krijgt ook gelijk weer een lekkere portie groenten binnen! En natuurlijk kun je deze recepten ook heel goed gebruiken voor op een toastje bij de borrel!


Enjoy good good!  

 

P.S. Brood is lang in een verdomhoekje gestopt vanwege de koolhydraten.. Van koolhydraten zou je dik worden.. In mijn ogen is dit een ware mythe! Vind je het leuk om meer te lezen over koolhydraten? Lees dan deze blog eens!