Kwark met koffie smaak. Eiwitrijk recept. Mentaal content

Koffiekwark

Kan jij ook zo genieten van de smaak van koffie?! Ik in ieder geval wel. Iedere dag begin ik met een kopje koffie. Ik drink thuis eigenlijk alleen maar koffie zonder cafeïne. Ik kies hier bewust voor, omdat ik niet het gevoel heb cafeïne nodig heb als oppepper en toch wil genieten van de smaak van koffie. En zo kan ik ’s ochtends ook genieten van een bordje havermoutpap. Met de combinatie van mijn ochtendfavorieten ben ik een hele tijd geleden eens gaan experimenteren. Hoe zou mijn havermout smaken als ik deze zou aanmaken met (soja)melk en koffie?


Het resultaat mocht er zijn en daaruit kwam het recept voor havermout Coffeetime. Dit recept staat in de bundel die je ontvangt als je je inschrijft voor de nieuwsbrief.


Warme havermoutpap vind ik vooral lekker als het buiten wat kouder is. In warmere maanden wissel ik vaker af met een ontbijt met kwark. Met het havermoutexperiment in mijn achterhoofd ben ik dus ook met mijn kwarkontbijtjes gaan experimenteren. En wederom mag het resultaat er zijn (althans, al zeg ik het zelf)!


Koffiekwark! Ik ben een groot fan van kwark, omdat er veel eiwitten en andere gezonde voedingsstoffen inzitten. Eiwitten zijn belangrijk voor het behoud en de opbouw van o.a. je botten en spieren en zorgen voor een lang verzadigd gevoel. Daar komt bij dat kwark een ideaal product is, omdat je er volop mee kan variëren.


Anyways! Dit is het recept voor de koffiekwark!


Dit recept is voor 1 persoon.


Ingrediënten:

  • 1 eetlepel chiazaad

  • 1 half kopje koffie

  • 200 gram kwark

  • 3 eetlepels muesli

  • 1 eetlepel gemalen koffiebonen (koffiepoeder)

  • 1 stuk fruit (naar wens)

  • 1 eetlepel (zonnebloem-)pitten

  • Snufje kaneel, evt. wat zoetstofEn zo maak je het:

Doe de chiazaadjes in een schaaltje en doe hier een scheutje koffie bij. Laat de chiazaadjes hier goed in wellen en afkoelen. Je kan dit de avond ervoor al doen zodat je ’s ochtends niet hoeft te wachten tot je kunt ontbijten.


Snijd het fruit in blokjes. Schep vervolgens de kwark, gemalen koffiebonen, muesli, pitten, het fruit en wat kaneel met de gewelde chaizaadjes goed door elkaar. Breng het eventueel nog op smaak met wat extra kaneel, gemalen koffiebonen en/of zoetstof naar wens. 


Je kunt allerlei soorten fruit gebruiken. Zelf vind ik dit ontbijtje erg lekker met peer of blauwe bessen. Maar ook stukjes appel of zelfs fijn gesneden broccoliroosjes zijn erg lekker. In plaats van zonnebloempitten kun natuurlijk prima andere noten, pitten of zaden gebruiken! Experimenteer en varieer er lekker op los zou ik zeggen!


Enjoy good food!