13.png

Carrotcake-speltpap

Ontbijten met brood is niet echt mijn ding. Daarom ontbijt ik het liefst met een lekkere pap. Een van mijn favoriete is deze carrotcake-speltpap. Voor mij is dit echt een perfecte eerste maaltijd van de dag waarmee ik uren vooruit kan!

Dit recept is voor één persoon.

Ingrediënten:

30 gram speltvlokken

250 ml sojadrink of melk

100 gram wortel

15 gram walnoten

1 eetlepel rozijnen

1 theelepel speculaaskruiden


En zo maak je het:

Zet de avond van tevoren de sojadrink of melk met de speltvlokken alvast in een kommetje klaar in de koelkast. Zo kunnen de speltvlokken alvast wellen, waardoor (naar mijn idee) dit ontbijt veel smeuïger smaakt.


De volgende ochtend rasp je de wortel en hak je de walnoten. Vervolgens meng je dit samen met de speculaaskruiden, rozijnen en het spelvlokken/sojadrink (of melk) mengsel door elkaar. Zet het bord 4 minuten in de magnetron. Roer de pap tussendoor goed door om te voorkomen dat het overkookt.


Variëren kan natuurlijk volop. Vervang de walnoten bijvoorbeeld door paranoten, amandelen of hazelnoten. Het is ook lekker om wat lijnzaad en/of kokosrasp toe te voegen!

Onder het kopje ‘Gratis’ vind je trouwens nog een heerlijk recept voor een voedzaam en verantwoord ontbijtje! Als je dit recept hebt geprobeerd en het bevalt je, dan weet ik zeker dat je ook zult genieten van Peanutparty!