brownie_edited.jpg

Healthy brownie

Voor snoep, chips of chocolade hoef je mij eigenlijk niet wakker te maken. Mijn lichaam en geest hebben er gewoon niet echt behoefte aan, omdat ik over het algemeen een zeer gevarieerd en volwaardig voedingspatroon heb (80/20-regel😉). Toch zijn er momenten dat ik zin heb om (verantwoord) te snoepen of dat het ‘er bij hoort’. Deze healthy brownie biedt een ideale uitkomst voor deze momenten. Het is ook een perfecte snack voor het sporten, als herstelsnack na het sporten óf als onderdeel van je ontbijt!


Dit recept is voor één persoon.

Ingrediënten:

30 gram havermout

1 ei

2 eetlepels melk

½ banaan

1 flinke eetlepel cacao

Evt. 1 theelepel cacaonibs of gehakte (wal)noten


En zo maak je het:

Prak de halve banaan met een vork. Meng dit vervolgens met de havermout, ei, cacao en melk in een mok tot een egaal mengsel. Voeg er naar wens nog wat cacaonibs of gehakte (wal)noten aan toe. Zet de mok 2 minuten in de magnetron en stort de brownie op een bordje.Tip: Gebruik je dit reept als ontbijtrecept? Top de brownie dan af met een 2 flinke lepels kwark of griekse yoghurt en wat rood fruit!


Variatie is volop mogelijk! Je kunt bijvoorbeeld een lepeltje pindakaas, kokosrasp of lijnzaad door het mengsel roeren of de banaan vervangen door stukjes appel.


Houd je meer van vanille smaak? Vervang de cacaopoeder dan door wat vanilledruppeltjes of -poeder.


Op zoek naar meer variatietips? Laat het me gerust weten!


Enjoy good food!